Followers

Tuesday, July 14, 2009

My Art Work 2009




extream park arena antara building yg aku design utk letak dlm proposal building utk propose new building baru di bndr geogetown...ni br satu building yg br aku dpt siapkn..ade hospital...tapak kg melayu...penang maritim....multi purpose building..landscape




GEOGETOWN MARITIME GALLERY - ialah sebuah gallery maritime yg aku target di kawasan persisiran pantai bndr geogetown...terdapat cafe dlm gallery dan adelah terselit brg2 maritim..ade space utk letak kapal perang maritim ke...ala yg mcm kat melaka tu..dekat ngn museum samudera melaka..aku ambik concept yg sama..n apply masukkn dlm project aku utk bndr geogetown..sbb kedua2 tmpat ni punya location dekat ngn pantai or laut....n tmpt perlancongan...so this idea boleh pakaila..aku mls nk pikir...hehe







GEOGETOWN MALAY CULTURE VILLAGE - ialah proposal aku utk new building diantara lebuh acheh dan juga lebuh pantai...area berdekatan dengan laut..nice view...nape aku nk apply kat bndr geogetown sbb mase aku wat site visit kat sana..xde langsung pkmpungan melayu kat sana..ade je nama jalan melayu..tp satu org melayu pun aku xjumpa kat sana...sbb org melayu da byk kuar area pulau kot..mungkin sbb taraf hidup yg tinggi kat sini...mmg susahla nk jumpa restoran melayu kat sini..ade pun medan mkn kat pdg kota lama..yg lain dikuasai oleh maple....so aku cuba create satu perkampungan melayu kat sini yg menempatkan galeri,krftangan,keris,kerja kayu..makan 2 minggu gak aku mendesign utk project ni...tp hasilnya aku pun masih lum puas ati....so hidup melayu...sbb aku tgok melayu kat geogetown mmg da layu sgt..aku mahukan ia mekar blik..dgn adenya malay culture village.....insyallah...

7 comments:

mizz saifa said...

hope jd kenyataan.. :) mmg kat penang xramai melayu, especially kwsn pulau.. try g shopping complex, majority nya Chinese.. huhuhu

VirginBitter said...

betul..selama 2 minggu kat sana..amat sukar juga nk cari mkn..paham2la kat nasi kndar mkn pun mmg kene pikir byk kali..time ni la teringin nk makan makanan mak di kampung..haha..majority melayu kat sana boleh dibilang..bangsa lain mmg pegang ekonomi di sana...sikit2 ilang..xlame lg jd la new hong kong combine new bollywood di sana....

mizz saifa said...

hurmm.. dulu dok penang terpaksa gak mkn nasik kandar time kafe kat kolej tutup.. xsuka tp sumbat jela apa yg ada.. hehe.. bukan new hongkong n bollywwood jer, tmbah agi ngan indon.. terasa diriku berada di oversea.. haha

VirginBitter said...

haha...ye ke..mini jakarta la ni..ok la tu..terasa gak dok oversea..mcm kawe lum lg rase dok oversea ni..hehe..doa2la kan mane la tau pasni dpt gi abu dhabi..kwn2 byk da g keje kat sana..teringin gak nk g sana..nk jd pak arab..naik unta..hehe..leh jumpa cleopatra..

::~jAy DaMiEn~:: said...

salam bro.. anda masih baru ke dalam dunia memblogging ni? huhu...
nice art works... aku sedang mempelajarinye walaupun aku xtau aper2... hehehe... tp art works ko mmg superb...

sincerely,
::~jAy DaMiEn~::

VirginBitter said...

sbnrnya da lama blog..create baru je...nk ubah citarasa baru..thanks a lot..sy pun br belajar juga...so same2 la mempunyai smgt utk terus maju dlm memblog ni..ni kan berkarya juga...

kuruskering said...

yup..
aku pown br lg dlmblog ni..
sesape bleh gak skali-skala singgah kt blog aku tu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...