Followers

Monday, August 24, 2009

VB kembali......



rasenya da seminggu VB xtulis blog.n xlambat kan vb wish selamat berpuasa utk member2 blog vb...pasal da lama xtaip blog...sebabnya vb mula busy dgn design n thesis vb...so vb cite la ape yg berlaku di minggu lepas...hehe ikutkn ati mmg nk taip tp ape kan daya mase mmg begitu singkat bg VB dlm bulan ni...kalu boleh 24jam tu nk dtambah 48 jam sehari baru rase lega...hehe...so last week vb mula start buat site visit di bandar klang utk buat conservation work proposal utk diberikan kepada Majlis Perbandaran Klang(MPK)....so trip Vb bermula rabu lepas...pagi2 da bertolak ke MPK..mendengar taklimat kawasan yg kami akan buat conservation area berdekatan dgn little india....
memang best la sebab ni la final design vb utk sem akhir..so mmg nk maintain je A utk subject ni...ramai semua budak sem akhir ade dalam 80 org...
taklimat di pagi ari dgn sajian nasi lemak dr MPK membuat tumpuan utk mendengar mmg semakin jelas..haha..sbb makan free...kene la fokus kan..ape plak org kata nanti..oh MC dia seorg pelakon..tp vb lupa nama dia..mmg happening la dia..mcm tgok raja lawak pun ade..hehe..dgn lawak yg dia buat...so xjadi formal sgt tu yg best...meh vb fokus jelas sikit....
pas je taklimat tu lebih kurang kol 11...pastu kitorg berjalan ke satu galeri di bandar kelang..pergh jauh gak berjalan..mmg jadi hitam..xpe semua da pakai..lotion n sun protection..hehe...ahh galeri diraja sultan abdul aziz..alah agong yg mangkat..yg kawin dgn aisyah tu...hehe..so kat dlm tu ade la barang2 arwah...semua la pasal dia..da galeri utk dia...sempat2 la berposing2 dlm tu..keje xbuat lagi..hehe..yg penting enjoy.....
so pas je berfoto...kitorg terus ecah kpd ahli group masing2..membuat perancangan awal ape yg nk buat...kali ni vb menjadi ketua buat kali ketiga..xtau nape..mungkin muka garang kot..tp vb xgarang seorg yg cool and happy go lucky..cuma fizikal je nmpak garang...anatara work yg vb bg kat ahli group ialah buat SWOT,tangkap gmbr bgunan,facilities,human activity,ulture,religion,measured drawing,byk lg la..hehe...yg vb dapat tahu semua area vb dikuasai oleh kaum india...mane melayu ni...xkn layu juga di bandar kelang..dulu georgetown pun sama...ummmmp sakit je ati nk mkn pun susah..vb xsuka makan maple...ummmmp...
ni la site area vb akan buat conservation..hehe....buruk kan tempat ni..so pas semua settle vb start buat design blik banggunan mengikut legal yg ade sperti signage patut letak mane,airccond,so calcculate budget utk repair mane yg rosak,yg patut dikekalkan.nk indah kan lagi area vb ni....so vb tunjukkn bgunan yg vb da buat balik dgn menggunakan skill yg ade..haha belagak..biasa je..ni malas punya design yg betul in progress....

so ni la hasil nya selepas beberapa hari vb mengadap laptop ni...membuat benda ni...hehe..tp puasa tetap puasa tau..hehe...so kalu sape2 nk hired vb jd pelukis pelan ke..bgtau la ye..kalu vb xbusy vb ambik je..nk buat duit poket..bakat yg ade nk diasah kan lagi...so ni je dulu yg vb dpt taipkan..ahhh doaknla vb dpt present yg tbaik utk esok ari pasal site analysis vb ni...so selamat berbuka n berpuasa tau..VB sayang kamu smua...tata

5 comments:

nabilah_2908 said...

wish u best of luck VB... :)

░♥si lampu neon♥░ said...

semoga berjaya VB!!

VirginBitter said...

terima kaseh kawan....vb present ari ni..wish me luck k..

SasHa Lee said...

chaiyuuk VB!!! how ur presentation vb??? Selamat mnjalankan ibdah pose keh;))

VirginBitter said...

alhamdullilah...da selesai da...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...