Followers

Sunday, August 9, 2009

Kronology Handphone VB


hai semua..ape khabar sgt2...moga sentiasa happy,sihat,comei sokmo selalu..hehe this week VB sgt appy nak tahu kenapa..meh VB cite pasal kronology pasal satu topikkehidupan VB dr muda2 dulu..secara tak langsung da tercerita sedikit pasal VB yg penuh mistery..haha ye ke mistery...ni yg org kata...i hope u all enjoys...kronology kehidupan handphone VB dari awal sehingga sekarang...hehe

1st handphone VB ialah jenis Alcatel Ot Easy DB(2002) pemberian ibu VB semperna VB dapat sambung diploma...mula2 xpandai main hp..selama 3 bulan pertama cuma tahu call rumah je..n baru tahu kredit boleh expired..baru tau kena tapau..maklumla VB maseh lum tahu sgt guna handphone time tu....hehe..memang best handphone ni..bunyi sedap...

Alcatel Ot Easy DB(2002)

2nd handphone VB ialah jenis Ericsson GO 118(2001)...yang mane ia adalah pemberian ayah VB sebab mendapat keputusan yg sgt baik masa sem satu diploma..haha pandai gak VB mase blajar dulu..maklumla skema lagi masa sem satu...


Ericsson GO 118(2002)

3th handphone VB ialah Samsung SGH-500(2003)...yang mana kali ni VB sendiri beli hp ni sebab rasanya tangkap cintan dgn model ni...beli dengan duit PTPTN..dengan harga RM800 masa tu...tp memang best hp ni..sebab ada backlight yg boleh tukar2 warna..ade 8 warna..sebab beli handphone ni sebab handphone ibu hilang..so handphone alcatel bagi kat ibu...


Samsung SGH-500(2003)


4th handphone VB ialah Nokia 2100(mei2003)...ni la first model hp nokia yg VB gunakan..mula nk beli jenis NOKIA 3310...tp berkenan pula dgn model ni..kecik n leh letak gmbar kat blakang hp tu..hehe..tu yg minat tu..hohoho...sebab beli kerana hp ayah VB rosak n vb berbesar hati memberi ayah VB handphone ericsson utk ayah VB gunakan utk sms ibu..hehe

Nokia 2100(mei2003)

5th Handphone VB ialah model Nokia 6220 (2004)...handphone pertama VB yang ada kamera..hehe..gambar2 dari hp ni still ada lagi dalam koleksi VB..hehe..VB beli hp ni dengan harga RM 1400 n trade in nokia 2100...selang beberapa minggu handphone sabun keluar..terasa bengang pun ada..sebab masa tu HP sabun ada guna memory card..hp ni xde memory card..hehe..sebab beli hp ni HP ericsson yg VB beri pada ayah rosak...jadi VB pinjamkn hp samsung VB..VB mmg sygkn hp samsung tu..tp mmg xsempat gak VB nk ambik balik sebab HP tu rosak akibat adik VB termasukkn dlm washer machine...habis semua clean n xleh buka lagi...tamatla riwayat my Samsung....hehe


Nokia 6220 (2004)



6th handphone VB ialah Nokia 6880 (mei 2006)..vb gunakan model nokia 6220 sampai VB grad....pastu VB kerja dlm mase bekerja VB terpikat dgn Nokia 6880 kerana masa tu heboh handphone 3G...leh wat video call...tu yg beli dengan Harga rm1500 n jual hp nokia 6220 sekali....ni la model handphone 3G VB..hehe..sampai satu tahap bos n wife dia pun pakai model yg sama..hehe...pastu VB sambung belajar dekat UITM utk degree...

Nokia 6880 (mei 2006)

7th Handphone VB ialah model Dopod 838 Pro(Part4 degree 2008)...time ni VB berkenan dengan model PDA pula..mahu handphone yg boleh serve wifi n 3g..sebab dalam uitm byk Wifi spotsenang sikit nk serve....n leh simpan maklumat yg banyak..so yg paling sesuai model ni..dengan touchskrin n PDA handphone pertama VB..suka sgt...hehe...


Dopod 838 Pro(Part4 degree 2008)

8th Handphone VB yang paling latest utk masa sekarang ialah back to samsung blik...model Samsung DJ Beat (7/8/09) no bertuah utk hp ni..hehe..best sgt tu yg asyik tido mimpi yg best2 je..mood appy je..tsengih je dr beli hp ni...hehe hp ni telah membuat VB jd seorg yg baru..nak jd DJ..hehe..handphone sgt la yg terbaik buat VB dgn bentuk yg smart,,,sound system yg terbaik...leh jd DJ..asah bakat ubah lagu2 kan..hehe..camera pun jelas..3.5G n juga touchskrin...lebih kurang mcm Iphone tp kecik sikit n sgt best la..hehe..best sgt...

Samsung DJ Beat (7/8/09)

front elevation


rear elevation

Left elevation
Right Elevation

Perspective View

now yg masih ada dekat VB adalah 3 hp terahir je..yg masih VB jg dgn rapi...hehe..



hehe ni la kronology tentang koleksi handphone VB...mcm mane dengan kronology hp kwn2 vb..nk tgok juga..pape bgtau VB k...hehe....

13 comments:

aRien de GreaT said...

uish VB..lama2 leh bkk kedai hp terpkai nih..byknyer hp die...sim card de brape laagknyer ek..heheh :)

Cik Mira said...

pergh byk btol hp
huhu i stakat ni baru 4 hp je :P

VirginBitter said...

hehe...yg ade tinggal 3 je hp dlm tgn..hehe..nk tau gak sejarah hp kwn2 mcm mane.,,,

SasHa Lee said...

Hnpone DJ beat samsung tue macam besh jer.. nape hndpone SE tak senarai..heehhe;P

VirginBitter said...

hehe..sony ericson lom leh tmbat ati vb...hehe..

:: puteri_katak :: said...

huhuh..
bnyk 2 henpon... nak satu boley..:P

Silverleaf said...

banyak nye!!!....aku pun macm nak wat gak la kronologi....

VirginBitter said...

boleh aje..buat la silverleaf..dari situ leh nampak perubahan dari sgi handphone yg dgunakan...best tu...

lalink7 said...

huhu..peminat samsung? sy xpenah pakai pun lg brand nie..
love sony ericcson n Nokia muchh more..~
Samsung DJ beat tu how much ek? huhu..
design die cam pelik but nice..

but i miss my QD very much..giler la dulu..hp tue la my pengarang jantung..byk game best2 lam tue...

neway..byk2 watpe? mesti 1 hp 1 awek nie..huhuhu..=D

MARiZA said...

wah2.
banyak kali tukar hp!
jelez =P

VirginBitter said...

to lalink..oh hp QD..kwn2 vb byk pkai..hehe kalu boleh dkira satu hp satu awek..mmg vb sgt btuah la ni..tp salah tu..vb rase ni la yg buat vb appy..hehe..ngn hp ni la pasni nk balace hp keje n privacy..hehe


to mariza- jgnla jeles2...meh sini ambik satu..

lalink7 said...

VB :

yeke? okeyla tue..hope u happy...
saje je gurau 1 hp 1 awek..hahaha..

QieyRa QirLaila.. said...

assalam, nak tanye la.. hp alcatel tu ader lagi??

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...